2011. november 13., vasárnap

gesztenyés kifli


                                        A recept HORVÁTH ILONA -könyvéből van :Porhanyós kifli(tojás nélkül) Hozzávalók:50 dkg liszt,20 dkg margarin vagy 15 dkg zsir,1 dl tejföl,1 kanál cukor,só,2dkg élesztő,kevés tej. Az élesztőt a szokott módon kevés tejben megáztatjuk.A lisztet a zsiradékkal elmorzsoljuk,hozzáadjuk a cukrot a sót,a megkelt élesztőt.tejföllel összeállitjuk és deszkán fél vagy 1 órát pihentetjük.3mm vékonyra nyujtjuk,fánkszaggatóval karikákat vágunk,lekvárral ,gesztenyével vagy máktöltelékkel megkenjük,kifliket formálunkbelőle.Forró sütőben megsütjük és forron vaniliás cukorban megforgatjuk. 8-10 percig sütöm én 200 fokon /gyorsan sül /

Nincsenek megjegyzések: