2010. december 29., szerda

Beigli



















60 dkg liszit,25dkg ráma,2dkg élesztő,csipet só,2 tojás,5dgk cukor 1 tejföl összegyurni .Én a tejfölböl kiveszek 2 evökanálnyit meglangyositom és abban megfuttatom az élesztöt ,a többi tejfölt csak gyurás közben teszem bele amennyit megkiván az állaga ,ebböl 2 rud beigli lesz .Töltelék:40dkg dió ,3dl vizzel és 15 dkg cukorral cukor szirupot fözünk ,a tüzröl levéve belekeverjük a diót amibe re4szelünk citromhéjat 10 dkg mazsolát is tehetünk bele /fiam nem eszi meg /de apró kockára vágott birsalma sajtot is tehetünk bele ,és 1 almát reszelek bele . A mákoshoz 40 dkg mák ,citromhéj,15 dkg cukor 10 dkg mazsola 3 dl tej: A tejet felforraljuk hozzáadjuk a mákot a citromhájat és utoljára a cukrot ,én ehez is reszelek almát .A tésztát kinyujtom és a már kihült masszát a rákenem .lekenem tojással utánna megszurkálom ,elömelegitett sütöben 180 fokon 30-40 percig sütöm /a tüzhej fügvénye a sütési idö / Aki édesebben szereti tehet bele 20 dkg cukrot . Minden évben igy készitem és mindig sikerül .

2 megjegyzés:

Viki írta...

Nagyon szép a bejglid. Egyetlen kérdésem: mekkora a tejfölöd ? Kis, vagy nagy pohár ?

Anyuska írta...

én mindig kicsi tejfölt veszek :)