2011. június 9., csütörtök
vadas zsemlegombóccal
Én a vadast 2-3 nappal elöbb félig elkészitem pácolom,/sárga és fehérrépát felkarikázok 1-2 fej hagymát is karikára vágok ,egész bors babérlevél kerül még bele ,felengedem vizzel ,a hustszeleteket sózom borsozom és pici olajon hirtelen megsütöm csak fehéredésig és a zöldgégekre teszem lassu tűzön fözöm amig puha lesz a hus ,1-2 napra el lehet tenni a hűtöbe pácolodni /ma csak kivettem belőle a húst és leturmixoltam , tejfölös habarást tettem bele izesitettem mustárral pici cukorral ,vissza a hus felforr és kész a vadas.Zsemle gombócot készitettem hozzá ,2 zsemlét kis kockákra vágtam megpiritottam csepp olajon ,fél kg lisztböl 2 tojással nokedlitésztát készitettem apróra vágott petrezselyemmel ,ebbe bele kell keverni a zsemle kockákat ,mikor forr a víz kanállal bele zsaggatom kb.8 percig fözöm .Tányérra teszem a gombócokat rászedem a hust és a masszát .
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2 megjegyzés:
Imádjuk, jöhetne :)
menjek és készitsek nektek ????????:D:D:D
Megjegyzés küldése